Musikaaleja ja mainosanalyyseja

Miten niin parissa tunnissa ei ehdi kuin yhden teeman? 

Keväällä kerholla oli ollut hieman käynnistyvaikeuksia, kun harrastustoimintaa jouduttiin lyhyellä varoitusajalla perumaan koronatilanteen vuoksi. Myös syksyn viimeinen kerta ja Killi-jättiläisen lakitus jäi valitettavasti pitämättä. Kevätkin mennään näillä näkymin vahvasti rajoitusten alla. Toistaiseksi emme voi ottaa vastaan vieraita ja vierailla missään - ainakaan livenä. 

Peruutusten vuoksi kerhokertojen ohjelmaa oli jo ehditty valmistella, muun muassa ystävänpäivään liittyen. Monenlaista ohjelmaa tuli olla tarjolla myös siitä syystä, että voitiin jakautua koronaturvallisesti useisiin pienempiin ryhmiin. Vaihtoehtoja oli todellisuudessa tarjolla enemmän kuin ehdittiin tehdä. Ja silti ehdittiin tehdä ihan uskomattoman paljon kaikenlaista. 

Mitä sitten tehtiin?


 

Mainoselokuvien analysointia

Yksi tehtävä oli mainosanalyysi. Tällä hetkellä Voitto-kilpailussa on meneillään yleisöäänestys, jossa pääsee äänestämään viime vuoden parhaita mainoselokuvia. Me emme äänestäneet, vaan katsoimme ehdokkaita ja analysoimme niitä.

Kerholaisten omia suosikkeja olivat toisaalta tutut mainokset, jotka oli nähty televisiossa aiemminkin. Kiinnostusta herättivät myös mielenkiintoisia tuotteita esittelevät mainokset sekä sellaiset pätkät, joissa oli iloinen ja pirteä musiikki.

Vähiten kiinnostivat sellaiset mainokset, joiden tuote tai palvelu oli kerholaisille täysin outo. Osa mainoksista vaikutti myös tylsiltä. Vertailun vuoksi oli mahdollista etsiä YouTubesta vanhoja televisiomainoksia ja verrata niitä näihin uudempiin. 

Yksi ryhmä pohti, että jotkut vanhat mainokset vaikuttivat jopa uusia kiinnostavammilta ja laadukkaammilta. 


 Lehtien tarkastelua

Tarkastelimme myös lehtiä, niin mainoksia kuin juttujakin. Esimerkkinä käytimme Koululainen-lehtiä. Melkein kaikille Koululainen oli entuudestaan tuttu lehti. Etsimme ohjeistuksen mukaan hienoja mainoksia, kiinnostavia juttuja, onnistuneita valokuvia ja mielenkiintoisia tehtäviä.

Tarkastelimme löytyikö lehtien sivuilta mainintoja urheilijoista tai muusikoista. Kerholaisia ilahduttivat erityisesti eläinten jutut ja kuvat sekä omien idoleiden, muun muassa tubettajien kuvien löytyminen.


Musikaali - aina sävellyksiä ja sanoituksia myöten

Kerhossa on useita innostuneita esiintyjiä, joten testasimme myös Kopiraittilan näytelmäkonetta. Ja miten sitten tapahtuikaan: yksi ryhmä jakoi näytelmäkoneen avulla roolit ja teki musikaalin. Kyllä. Vain yksi kerhokerta aikaa ja ryhmä sävelsi, sanoitti, soitti, lauloi ja mietti koreografian - ja sai aikaan aivan loistavan musikaalin. 

Kerhokerran lopuksi me muut pääsimme saliin katsomaan hienon esityksen.



 

 

 

 

 

Kommentit