Tänään käytiin monessa museossa

Ollakko vai eikö olla?

Siinä valitettavasti tämän kevään teema Killinkosken hissakerhossa. Juuri kun on ehditty suunnitella kerhoa, onkin Pirkanmaan koronanyrkki suositellut olla pitämättä sitä. Ja sitten on peruttu - ja suunniteltu uudelleen - ja niin edelleen.

Etäkerhoakin yritimme, mutta se ei innostanut. Kun on niin kiva touhuta yhdessä - ihan livenä.

Tänään päästiin pitkästä aikaa taas kokoontumaan. Ja päätettiin korvata menetetyt viikot museokäynneillä. Ehdittiin siis yhden kerhon aikana piipahtaa tosi monessa museossa.


Vierailimme Alvar Aallon museossa ja Alvar Aallon ateljeessa. Sieltä löysimme muun muassa tutunnäköisiä tuoleja ja samanlaisia maljakoita kuin mummolassakin.

Ja sitten kävimme Luonnontieteellisessä museossa, jossa näimme ainakin melkein eläviä mammutteja ja jänniä mereneläviä.

Suomen Ilmavoimamuseosta löytyi Toisen Maailmansodan aikaan käytettyjä hävittäjiä, joissa pääsi käymään ihan sisälläkin.



Ja Turun linnassakin piipahdimme pikipäin, nuorten herrojen huoneessa.

Aika kiinnostavaa, eikö vain?

Virtuaalimuseoihin pääsimme tämän museot.fi-sivuston kautta. Sieltä tarkastelimme ensin koko valikoimaa ja valitsimme kiinnostavimmat käyntikohteet. Ja kun kiinnostuksenkohteita oli useampia, jakauduimme pienempiin ryhmiin.

Lähestyvän vapun kunniaksi koulun ruokasali oli koristeltu ilmapalloin ja serpentiinein. Me juttelimme juhlapyhistä Dialogikasvatuksen juhlakarusellia apuna käyttäen. Samalla tuli haisteltua, maisteltua ja muisteltua vähän joulua ja halloweeniakin, hää- ja hautajaismusiikkien erojakin päädyimme miettimään.



Kommentit