Jättiläisen lakituksen suunnittelua

Tällä kertaa teimme päätöksen, että hissakerhon perinteinen Killi-Jättiläisen tonttulakitus toteutetaan tänä vuonnakin yhteistyössä Killinkosken kyläyhdistyksen kanssa. Suunnittelimme juhlaohjelman sekä teimme tapahtumasta mainoksia ilmoitustauluille ja hissakerholaisten koteihin. 

Mainoksia sai toteuttaa tietokonetta apuna käyttäen tai piirtämällä. Molempia vaihtoehtoja hyödynnettiin ja piirroksia tehtiin paperille ja tietokoneen piirrosohjelmaa hyödyntäen. Lopulta kerhon aikana syntyikin aika paljon erilaisia mainoksia. Emme valinneet niistä vain yhtä, vaan jokainen saa jakaa itse tekemiään mainoksia. Näin tapahtumasta kerrotaan monella hyvin erilaisella tavalla.

Lisäksi juhlaohjelma tulostetaan tapahtumapaikalle ja kaikille osallistujille jaetaan yhdessä laulettavien joululaulujen sanat. Nekin on jo kirjoitettu valmiiksi.

Ensi kerralla harjoittelemme ohjelmaa.

Vanhoja ja uusia leikkejä

Meille on tullut tavaksi päättää kerho omaan rentoon ohjelmaan. Kerholaiset ovat mielellään leikkineet yhdessä kerhon päätteeksi. Nyt porukka jakautui kahtia. Toinen ryhmä jäi suunnittelemaan jouluisia näytelmäesityksiä sekä keksimään niiden roolihenkilöitä ja repliikkejä. Toinen ryhmä lähti ulos mukavaan syysilmaan leikkimään.

Tutustuimme Leikkipäivän sivustolta löytyviin vanhoihin leikkeihin. Totesimme, että monet vanhoista leikeistä eivät todellisuudessa ole ihan vieraita. Esimerkiksi ensimmäisenä esitelty kädenvääntö on monelle tuttu leikki.

Valitsimme kokeiluun Susileikin, tosin hangen sijaan ympyrät piirrettiin hiekkakentälle. Totesimme, että Susileikki muistuttaa hyvin paljon sellaisia hippaleikkejä, joita nykyisinkin leikitään.

Susileikki
Hankeen poljetaan ympyrän muotoinen kehä (halkaisija10–20 m) ja sen sisään polkuja ympyrän keskustaa kohti, jossa on suden pesä (halkaisijaan noin metri). Yksi leikkijöistä valitaan sudeksi, joka yrittää ottaa kiinni lampaita, muita leikkijöitä. Kulkea saa ainoastaan tallattuja polkuja pitkin. Jos joku poikkeaa polulta tai susi koskettaa lammasta, tämä muuttuu vuorostaan sudeksi. Hukka joutuu myös vartioimaan pesäänsä, jotta lampaat eivät pääsisi sinne, sillä pesässä on lupa levähtää hetki suden koskematta. (leikkipäivä.fi, Leikkejä eri vuosikymmeniltä.)



Kommentit